Tatar z łososia wędzonego na grzankach

4.5 (191 ocen)

Pyszne przystawka zadowoli każdego smakosza tej ryby.

Składniki:

  • 10 kromek z bagietki
    125 g łososia wędzonego
    80 g pieczarek marynowanych
    2 ogórki konserwowe
    2 rzodkiewki
    1 cebulka ze szczypiorkiem
    10 plasterków świeżego ogórka
    2 liście sałaty
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka oliwy
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar z łososia wędzonego na grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki lekko podpiec w piekarniku.
  • 2. Grzybki, ogórek konserwowy, rzodkiewki, cebulkę i łososia pokroić w kostkę. Dodać chrzan, oliwę, pieprz ( jeśli trzeba to odrobinę soli) i dokładnie wymieszać.
  • 3. Na grzankach rozłożyć po kawałku sałaty, następnie plasterek ogórka i na wierzch tatara. Udekorować koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować