• 10 min

Idealny jako przystawka. Alternatywa dla osób nie znoszących surowej wołowiny. Można go również potraktować jako dietetyczną wersję sałatki śledziowej – bez majonezu, jajek itp. Słowem samo zdrowie!

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki, 2 porcje:

    • 3 filety śledziowe (np. w oleju lub marynowane w occie)
    • 2 łyżki pokrojonych kaparów
    • 2 małe ogórki konserwowe
    • 3 łyżki marynowanych podgrzybków
    • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • szczypta brązowego cukru
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka posiekanej natki
    • świeżo zmielony kolorowy pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety odsączyć i wyjąć na deskę, drobniutko posiekać razem z natką pietruszki, dodać W miseczce wymieszać musztardę, sok z cytryny, oliwę, cukier i świeżo zmielony pieprz.


  • 2. Posiekać marynowane podgrzybki, kapary i natkę pietruszki - wszystko wymieszać ze śledziami. Następnie dodać wymieszaną z pozostałymi składnikami musztardę. Przemieszać, doprawić do smaku i odstawić na pół godziny do lodówki.
  • TATAR ZE ŚLEDZIA 3. Małe filiżanki natłuścić oliwą, napełnić je tatarem i wykładać na talerzyki. Udekorować natką pietruszki, grzybkiem marynowanym ewentualnie kawałeczkiem śledzia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Śledzie Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tatar ze śledzia

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tatar ze śledzia

mariwanna świetna przystawka nie tylko na Wigilię 15 min

To może cię zainteresować