Tatar ze śledzia na serowych grzankach

4.5 (162 ocen)

Tatar ze śledzia podany na ciepłych grzankach serowych.

Składniki:

  • Tatar:
    4 pojedyncze płaty śledziowe w zalewie wiejskiej
    2-3 ogórki konserwowe
    1 cebula
    1-2 łyżki oleju rzepakowego
    Kilka gałązek zielonej pietruszki
    Kilka gałązek koperku świeżego
    Sól, pieprz, sok z cytryny do smaku

    Grzanki serowe:
    Wek pszenny krojony
    10 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tatar Tosty Przekąski

Tatar ze śledzia na serowych grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tatar 1. Płaty śledziowe, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać olej rzepakowy, drobno posiekaną pietruszkę i koperek, doprawić do smaku, wymieszać.
  • grzanki serowe 2. Grzanki serowe: kromki weka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierzchu serem żółtym startym na drobnych oczkach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C, zapiekać do momentu roztopienia się sera.
  • tatar z grzankami 3. Gorące grzanki podawać z tatarem śledziowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Olej Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować