Tilapia z sezamem i sosem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos: cebulę obieramy, siekamy
i szklimy na roztopionym
maśle. Energicznie mieszając,
wsypujemy mąkę i powoli wlewamy
mleko. Chwilę gotujemy
na małym ogniu
2.Paprykę kroimy w małą
kostkę i dodajemy do sosu.
Dusimy 10 minut. Mieszając,
wsypujemy mieloną paprykę,
szałwię i natkę pietruszki.
Czosnek obieramy, przeciskamy
przez praskę. Dodajemy
do sosu. Wlewamy śmietanę,
mieszamy. Chwilę gotujemy.
3.Brokuł dzielimy na różyczki
i gotujemy. Osączamy.
4.Filety myjemy, osuszamy
i kroimy w kawałki. Jajko rozkłócamy,
zanurzamy rybę
i obtaczamy w sezamie. Smażymy
na rozgrzanym oleju.
Osączamy. Dekorujemy brokułem
i plasterkami cytryny.
Podajemy z sosem.
Komentarze