Tort "Biała Dama"

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ten tort królował na komunijnym stole został wymyślony prze zemnie ;)))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny w tortownicy : Upiec 2 biszkopty każdy z 8 jaj
    8 jaj
    1 niepełna szklanka cukru
    8 łyżek mąki pszennej
    1 łyżeczka p. do pieczenia


    Masa Kremowa:
    1 l kremówki
    500 g serka mascarpone
    6 opakowań ,, Śmietan-fiksu-,,
    8 łyżek cukru pudru

    Wkładka:
    1 galaretka brzoskwiniowa
    pół puszki brzoskwiń
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Tort "biała dama" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec 2 biszkopty jasne w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Studzimy.Galaretkę rozpuszczamy z żelatyną gdy zacznie tężeć dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
    Masa:Do miski wlać dobrze schłodzoną kremówkę i ubić. Pod koniec dodać cukier puder oraz śmietan- fiksy. W drugiej misce utrzeć serek mascarpone, po czym dołożyć do niego bitą śmietanę, mieszając łyżką.

    Przekładanie:
    1. biszkopt
    2. masa kremowa
    3. galaretka z brzoskwiniami
    4. masa kremowa
    5. biszkopt
    6. wierzch tortu i boki udekorować masą robiąc kleksy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować