Tort dla anny. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie, nie przerywając ubijania, dodawać po jednym żółtku.
Obydwie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Ciasto przelać do tortownicy wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 35 minut w temperaturze 180 st. C.
2 galaretki żółte rozpuścić w 2 szklankach gotowanej wody, zostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, serki wymieszać z wystudzonymi galaretkami, połączyć ze śmietaną. Podzielić na 2 części do 1 dodać maliny do 2 borówki.
Ciasto przekroić na połowę, każdy blat posmarować dżemem porzeczkowym.
Na 1 blat ułożyć masę serową z borówkami na 2 z malinami.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 4 szkl gorącej wody wystudzić.
Na torcie ułożyć owoce, zalać galaretką.
Na torcie poukładać owoce, zalać galaretką.
Komentarze