1.Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem.
Delikatnie mieszamy i wykładamy do wysmarowanej tylko dołem tortownicy.30 cm.Pieczemy 25 min.w 170".
2.Postępujemy jak przy białym biszkopcie.
Po przestygnięciu każdy kroimy na dwa placki.
Pieczemy też biszkopt biały w małej tortownicy:24cm.
Po przestygnięciu, ten kroimy na 3 placki.
3.Czekoladę rozpuścić na parze, z 1/4 tego masła.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku i ciepłą wmieszać do czekolady. Odstawiamy do przestygnięcia , od czasu do czasu mieszając żeby nie zastygło.
Resztę miękkiego masła utrzeć z cukrem,potem serem.
Ubić śmietanę z śmietan-fixami. Połączyć kremówkę z serem, potem z czekoladami, miksując.
Odkładamy trochę na rozetki i zaraz je zrobić na talerz, bo zastygnie. Resztę mieszamy z pokrojonymi brzoskwiniami.
Dzielimy na 3 części.
Układamy w tortownicy dużej i małej po krążku biszkoptu. Smarujemy oba konfiturą wiśniową, można brzoskwiniową.
Wykładamy dwie części kremu w dużej tortownicy a jedną w małej.Przykrywamy następnymi krążkami. Teraz nasączamy sokiem brzoskwiniowym.
4.Ubić śmietanę z śmietan-fixami. Ubijając dalej dodawać po trochu masy krówkowej. Masę podzielić na trzy części.Dwie części wyłożyć w dużej a jedną w małej tortownicy..Rozsypać w obu pokruszone beziki. Przykryć następnymi krążkami biszkoptowymi. Nasączyć tylko w dużej.
5.Postępujemy jak z kremem z brzoskwiniami..Wykładamy tylko w tortownicy dużej.Posypać płatkami migdałowymi. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Schładzamy oba torty.
6.Ugotować budyń. Schłodzić do letniego.
Masło miksować, dodając po łyżce budyniu.Posmarować oba torty.Ułożyć jeden na drugi. Łopatką przenieść rozetki.Schłodzić.
Komentarze