Jest to nieco zmieniona, nieco bardziej poetycka wersja słynnego ,,opitego Izydora".
50 min
Dla 6 osób
Składniki:
Ciasto
5 jajek
150 g masła
150 g cukru
2 łyżki kakao
kilka kostek czekolady, drobno posiekanych
100 g zmielonych orzechów włoskich
50 g mąki
1/2 łyżeczki sody
dżem morelowy
Masa orzechowa
300 g zmielonych orzechów włoskich
100 g zmielonych migdałów
garść rodzynków
300 ml wódki
Masa czekoladowa
3 jajka
150 g cukru
200 g masła
100 g gorzkiej czekolady
kilka kostek czekolady, drobno posiekanych
2 łyżki kakao
1 kieliszek spirytusu
Polewa
50 g masła
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
Komentarze