Tort tiramisu z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt, dokładnie studzimy i kroimy na 3 paski wzdłuż.
2.krem:
Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru, dodajemy serek, miksujemy. Żelatyne rozpuszczamy w 3 łyzkach wody, studzimy, łączymy z serkiem. Śmietankę ubijamy z reszta cukru pudru, delikatnie łączymy z masą serkową. Do kremu możemy dodać pokrojone truskawki.
3.Paski ciasta dokładni pączujemy kawą zmieszaną z alkoholem. Smarujemy kremem, posypujemy kakao przez sitko i zwijamy jak roladę pierwszy pasek. Kładziemy na patere i wokół niego owijamy kolejne posmarowane i posypane kakao paski. Całość obsmarowujemy reszta kremu, posypujemy kakao i przybieramy truskawkami. CHłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.
Komentarze