Tort wiśniowy ze Swardzwaldu konkurs_deser

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

konkurs_deser Połączenie bitej śmietany z czekoladą z odrobina wiśni. Roskosz dla podniebienia

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPT:
    - jaja duże: 6 sztuk
    - margaryna: 10 dekagramów
    - wiśniówka: 5 łyżek
    - mąka przenna: 1 szklanka
    - kakao: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 1 szklanka
    - wiśnie mrożone: 1 opakowanie
    - wiśnie w kompocie: 700 mililitrów
    - budyń o smaku waniliowym: 2 opakowania
    - masa smietanpwa: 1 opakowanie
    - śmietana kremowa 36%: 1 litr
    - cytyna: 1 sztuka
    - cukier puder: 1 szklanka
    - śmietan fix: 4 pęczki

    - biszkopty podłożne: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort wiśniowy ze swardzwaldu konkurs_deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i lekko wymieszać Wylać na formę do pieczenia
  • 2. zagotuj kompot z wiśni ugotuj na nim budyń wsyp wiśnie.
  • 3. zrób poncz do szklanki przegotowanej wody z cukrem dodaj kieliszek spirytusu i kilka łyżek wiśniówki kilka kropel soku z cytryny według gustu
  • 4. ubij śmietanę dodaj cukier puder zmieszany ze smietan fix i sok z cytryny
  • 5. pokrój biszkopt na trzy krążki. Pierwszy krążek nasącz ponczem wylej masę budyniową, na nią bitą śmietanę, przykryj drugim krążkiem nasącz posmaruj bita śmietana, przykryj trzecim krążkiem poncz bita śmietana. Zrób dekoracje boki tortu obłóż biszkoptami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować