Tort wiśniowy ze swardzwaldu konkurs_deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i lekko wymieszać Wylać na formę do pieczenia
2.zagotuj kompot z wiśni ugotuj na nim budyń wsyp wiśnie.
3.zrób poncz do szklanki przegotowanej wody z cukrem dodaj kieliszek spirytusu i kilka łyżek wiśniówki kilka kropel soku z cytryny według gustu
4.ubij śmietanę dodaj cukier puder zmieszany ze smietan fix i sok z cytryny
5.pokrój biszkopt na trzy krążki. Pierwszy krążek nasącz ponczem wylej masę budyniową, na nią bitą śmietanę, przykryj drugim krążkiem nasącz posmaruj bita śmietana, przykryj trzecim krążkiem poncz bita śmietana. Zrób dekoracje boki tortu obłóż biszkoptami
Komentarze