Torcik czekoladowo-kokosowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny torcik którzy pozytywnie zaskoczy każdego smakiem oraz wyglądem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt

    jajka 7
    mąka pszenna 1 szklanka
    cukier kryształ 1 szklanka
    proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki

    Składniki inne

    wiórki kokosowe 25 dag
    wiśnie bez pestek 30 dag
    orzechy posiekane 25 dag

    Masa

    bita śmietana w proszku 2 opakowania
    kakao 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik czekoladowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Oddzielamy białka od żółtek . Białka ubijamy na sztywno.
  • krok 2 2. Po ubiciu białek na sztywno dodajemy powoli cukier oraz żółtka. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Gotową masę wylać na posmarowaną formę i wstawić do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 168-180 stopni.
  • krok 3 3. Ciasto kokosowe :
    Białka ubijamy z cukrem , dodajemy kokos i lekko mieszamy . Ciasto kokosowe wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.
  • krok 4 4. Masę czekoladową ubijamy na sztywno śnieżkę pod koniec dodajemy 4 łyżki kakao i dalej ubijamy . Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukry i dalej ubijamy.
  • krok 5 5. Biszkopt kroimy na 2 części. Na jedną część dajemy masę czekoladową i układamy wydrylowane wiśnie . Na wiśnie kładziemy ciasto kokosowe i smarujemy cieniutko masę czekoladową . Na masę czekoladową kładziemy 2 część biszkoptu. I smarujemy całego torcika masą czekoladową i posypujemy orzechami i wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować