Torcik malinowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE:
3 GALARETKI ROZPUSZCZAMY W 3 SZKL WODY (750 ML) DODAJEMY PÓŁ LITRA ZMIKSOWANYCH MALIN, CAŁOŚĆ MIESZAMY. ŚNIEŻKĘ UBIJAMY NA SZTYWNO I DODAJEMY DO LEKKO TĘŻEJĄCEJ GALARETKI Z MALINAMI. CAŁOŚĆ WSTAWIAMY DO LODÓWKI I CZEKAMY, AŻ ZACZNIE TĘŻEĆ.
W TORTOWNICY UKŁADAMY JEDNĄ WARSTĘ BISZKOPTU I GDY MASA STĘŻEJE I BĘDZIE MIAŁA KONSYSTENCJĘ BUDYNIU, WYLEWAMY POŁOWĘ MASY. NA TO UKŁADAMY KAWAŁKI DRUGIEGO BISZKOPTU. ZALEWAMY POZOSTAŁĄ CZĘŚCIĄ MASY I KŁADZIEMY TRZECI PLACEK BISZKOPTOWY. NASTĘPNIE UKŁADAMY POKROJONE W PLASTERKI BANANY I ĆWIARTKI BRZOSKWIN. ZALEWAMY CAŁOŚĆ POZOSTAŁĄ TRZECIĄ GALARETKĄ, TAK BY NIE ZAKRYŁA OWOCÓW, A BISZKOPT POMIĘDZY OWOCAMI. PO WYLANIU GALARETKI ZALEWAMY CAŁOŚĆ ROZPUSZCZONĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I DEKORUJEMY CAŁOŚĆ SYROPEM OWOCOWYM, CAŁOŚĆ WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2-3 GODZINY.
Porady
Zamiast malin można użyćinnych owoców truskawki jagody jeżyny itp :)
Komentarze