Torcik walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem, dodać żółtka ,mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
tortownice wysmarować olejem, i wyłożyć spód papierem do pieczenia .
Piec w temp, 180 st. C na termoobiegu ok25-30 min.
2.Ubić śmietany na sztywno, dodać cukier a następnie serek mascarpone, całość dokładnie wymieszać
3.upieczony zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 3 część. wyciąć kształt serca.Każdy kawałek nasączyć kawą rozpuszczalną.
4.masę podzielić na dwie częsci. Do jednej dodać czerwony barwnik spożywczy Na pierwszy kawałek ciasta nałożyć część masy( BIAŁEJ), na nią kawałki owoców, znów masę,potem przykryć kolejnym kawałkiem ciasta.
na 2 kawałek nałożyć czerwoną masę. Na ostatni kawałek ciasta nałożyć białą masę. Brzegi wysmarować masą czerwoną.Wierzch udekorować według uznania
Komentarze