Chleb wiejski pełnoziarnisty
Kilka boczniaków wielkości dłoni
1 papryka czerwona
3 szalotki
Kilka plastrów sera salami z ziołami i czosnkiem
Kilka plastrów Eurosera Goudaz z zielonym pesto
Odrobina oliwy z oliwek
Szczypta chilli
Sól i pieprz
Tosty z grillowanymi boczniakami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę pokroić na kawałki. Szalotki pokroić w ćwiartki . Warzywa i boczniaki skropić odrobiną oliwy ,oprószyć solą i pieprzem oraz listkami tymianku. Grillować. Chleb podzielić na pół . Jedną połowę robimy z samym serem i szalotką. Drugą część robimy z boczniakami ,papryką i szalotką ,oprószamy chilli. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ,aż do rozpuszczenia sera. Kromki z warzywami i serem podajemy razem.
Komentarze