Tosty z piekarnika

4.41 (165 ocen)

Szybsza wersja tostów :)

Składniki:

  • 8 kromek chleba
    8 plasterków szynki
    8 plasterków salami
    16 plasterków sera żółtego
    2 pomidory
    1 mniejsza cebula
    masło do posmarowania chleba
    oregano
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.41 (165 ocen)

Tosty z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  • tosty 2. Każda kromkę posmarować masłem, obłożyć plasterkiem szynki, salami i nałożyć po 2 plasterki sera żółtego i pomidora. Posypać cebulką, przyprawić solą, pieprzem i oregano.
  • 3. Zapiekanki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C i zapiekać góra-dół ok 10 min, po czym załączyć termoobieg i zapiekać kolejne 5 min.

Porady

Do tostów można wykorzystać czerstwy chleb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Ser żółty Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować