Trufle twarogowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Są doskonałym dodatkiem do ciepłej bagietki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - serek (śmietankowy): 200 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    - pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - płatki owsiane (prażone): 2 łyżki
    - ziarna słonecznika (prażone): 2 łyżki
    - papryka (mielona słodka): 1 łyżka
    - natka pietruszki (suszona lub świeża, świeżą natkę należy drobniutko pokroić): 1 łyżka

Trufle twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek śmietankowy połączyć ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.
  • 2. Z tak przygotowanego serka uformować niewielkie kulki.
  • 3. Dokładnie obtoczyć je w przygotowanych "panierkach" - w prażonych płatkach owsianych, ziarnach słonecznika, mielonej papryce, pietruszce... "Panierki" mogą być przeróżne. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy