Ucierane ciasto z truskawkami pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybkie ucierane ciasto z truskawkami pod migdałową kruszonką.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 30 dag mąki pszennej
    - 20 dag masła
    - 15 dag cukru
    - 2 jaja
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - świeża wanilia z całej laski
    - 5 dag wiórków kokosowych
    -3 łyżki migdałów w płatkach
    - owoce sezonowe, świeże lub mrożone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto drożdżowe Desery

Ucierane ciasto z truskawkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło zmiksuj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj składniki.

    2. Odłóż 1/3 ciasta na kruszonkę, pomieszaj z wiórkami kokosowymi.

    3. Do pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników.

    4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce, wierzch posyp przygotowaną kruszonką i płatkami migdałowymi.

    5. Piekarnik rozgrzej do 180 C, czas pieczenia ok 60 minut. Jeśli będziemy używać świeżych owoców czas pieczenia należy skrócić do 50 minut, przed wyjęciem ciasta z piekarnika należy zrobić próbę ,,suchego patyczka,,.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować