Ucierany kawowy miodownik z masą

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto w sam raz dla zapracowanych.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    • 25 dag margaryny
    • ¾ szkl. miodu
    • ¼ szkl. cukru
    • 5 jajek
    • 3 szkl. mąki
    • 2 łyżeczki sody
    • 4 łyżki sypkiej kawy parzonej

    Masa:
    • 12 łyżek kaszy manny
    • 4 szkl. mleka
    • 4 łyżki cukru
    • 25 dag margaryny
    • Aromat rumowy lub migdałowy
    • Dżem z czarnej porzeczki
    • Czekolada mleczna

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ucierany kawowy miodownik z masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Zagotować margarynę, miód i cukier. Do zimnej masy wbijać kolejno jajka utrzeć na puch. Do ciasta dołożyć mąkę wymieszaną z sodą i kawą dokładnie wymieszać mikserem. Gotowe ciasto podzielić na trzy równe części i upiec osobno na złoty kolor.
  • 2. Masa:
    Do zimnego mleka wsypać cukier i kaszę gotować do zgęstnienia kremu cały czas mieszając. Zimny utrzeć na puch z margaryną.
  • 3. Przełożenie:
    Ciasto – masa – dżem – ciasto – masa – dżem – ciasto – polewa z roztopionej czekolady

Porady

Forma o wymiarach 25x40

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować