Udka miodowo-pomidorowe

5 (143 ocen)

Liczba składników w tym daniu nie jest oszałamiająca ale w niczym nie przeszkadza to w tym,iż mięsko jest pyszne, soczyste i kruche, zapraszam:)

Składniki:

  • 4 udka
    2 łyżki miodu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka oleju sezamowego
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka miodowo-pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki marynaty wymieszać 1. Mięso umyć, osuszyć.
    Do miseczki przełożyć miód i dodać sos sojowy. Wymieszać dobrze. Dodać olej, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dobrze wymieszać aby składniki marynaty dobrze się połączyły.
  • nalożyć marynatę na udka 2. Udka obficie posmarować marynatą i odłożyć pod przykryciem do lodówki na 2-3 godziny.
    Przełożyć do naczynia do zapiekania lub żaroodpornego. Piekarnik rozgrzać do 220 st, następnie zmniejszyć do 200 st i piec mięso około 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na 2-3 minuty aby mięso odpoczęło. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować