Wafle z pianką i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuścić w 200 ml wody. Odstawić do stężenia.
2.200 ml schłodzonej śmietany ubić na sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować.
3.Prostokątną lub kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wafle dociąć do blaszki. Ułożyć jeden na dnie i posmarować pierwszą masą. Odstawić do lodówki.
4.2 galaretki w jednym kolorze rozpuścić w 450 ml wrzącej wody i odstawić. Gdy zaczną tężeć wyłożyć na piankę i ponownie odstawić do lodówki.
5.Ostatnią warstwę zrobić dokładnie tak samo jak pierwszą i wyłożyć na wierzch. Całość przykryć drugim waflem, zawinąć i schłodzić aż masa stężeje.
Komentarze