Warzywa w cieście

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ekspresowy ratunek gdy masz ochotę przegryźć coś na ostro!

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka (pszenna lub pełnoziarnista): 0.67 szklanki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - jajo duże: 1 sztuka
    WARZYWA:
    - fasola szparagowa żółta: 300 gramów
    - pieczarki małej wielkości: 300 gramów

Warzywa w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa wymyj i zalej wrzątkiem z czajnika. Po 2 minutach przerzuć do lodowatej wody i osusz. Jajo rozbełtaj dodaj mleko, mąkę i przeprawy. Warzywa maczaj w cieście i smaż na złoto na rozgrzanej patelni. Podawaj z sosem czosnkowym.
    Moim największym odkryciem jest fasolka szparagowa w cieście. Uwielbiam ją i robię właśnie w takich momentach kiedy mam ochotę coś przegryźć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy