Warzywa z kozim serem, suszonym czarnym bzem i miętą.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczny kabaczek i delikatna cukinia zapiekane z kozim serem, suszonym czarnym bzem i miętą pieprzową polane octem balsamicznym. Fuzja smaków na Twoim talerzu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - suszony owoc czarnego bzu (+ dodatkowo do wykończenia dania): 4 łyżeczki
    - suszona mięta (+ dodatkowo do wykończenia dania): 4 łyżeczki
    - kabaczek: 2 sztuki
    - cukinia: 2 sztuki
    - ser kozi Chevrette: 200 gramów
    - sól i pieprz (+ dodatkowo do wykończenia dania): 2 szczypty
    - ocet balsamiczny: 4 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki

Warzywa z kozim serem, suszonym czarnym bzem i miętą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczek i cukinię kroimy w plastry, układamy na blasze, wyłozonej papierem do pieczenia.
  • 2. Oliwę mieszamy z ziołami. Warzywa posypujeny pieprzem i solą, smarujemy oliwą z dodatkiem bzu i mięty.
  • 3. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C i pieczemy ok 35-40 minut, aż warzywa się zezłocą. Wykładamy na talerz i układamy na przemian z plastrami koziego sera. Posypujemy solą, pieprzem i dodatkowo suszonym bzem i miętą. Polewamy octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy