Warzywa z patelni

0 (0 ocen)

  • 25 min

Bardzo lubię mrożonki warzywne na patelnię, teraz jest pod dostatkiem świeżych warzyw więc przygotowuję takie mieszanki samodzielnie.

  • 25 min

Składniki:

  • -4 ziemniaki
    -marchewka
    -pół kalarepy
    -pół czerwonej papryki
    -pół czerwonej cebuli
    -pół białej cebuli
    -brokuł
    -pół cukinii
    -sól
    -czubryca zielona
    -zioła prowansalskie
    -oliwa
    -woda

Warzywa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa z patelni 1. Ziemniaki i marchewkę obieram, kroję w plasterki i smażę na oliwie. Kiedy są podsmażone dodaję do nich obraną i pokrojoną kalarepę, cebulę i brokuła. Wszystko podsmażam przez chwilę i zalewam 2 szklankami wody. Po 5 minutach od zagotowania dodaję pokrojone cukinię i paprykę. Gotuję pod przykryciem 15 minut. Patelnię odkrywam i gotuję tak długo aż woda wyparuje. Na końcu wszystko solę i doprawiam ziołami.

Porady

Mieszanka jak mrożonki do kupienia w sklepie, może być samodzielnym daniem albo dodatkiem do mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy