WARZYWNE MIELONE

0 (0 ocen)

Oryginalne i smaczne a przede wszystkim są łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty włoskiej, 1 marchew, 1 ziemniak, 1/3 selera, 1 por, 4 pieczarki, 1 jajko, 4 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki tartej bułki, sól, pieprz, szczypta oregano i kurkumy.

Warzywne mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści i drobno poszatkować. Marchew, seler i ziemniaka obrać, pokroić w cząstki. Ugotować prawie na miękko. Odcedzić. Rozgotować w wywarze 2 łyżki płatków. Por i pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na oleju. Wszystkie warzywa zemleć maszynką. Połączyć z płatkami i jajkiem. Obficie przyprawić. Uformować kotlety. Tartą bułkę wymieszać z płatkami. Panierować w bułce kotlety i smażyć na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy