Urzekające kolorem i zapachem kotleciki, które nawet najbardziej zagorzałych mięsożerców są w stanie choć na chwilę przekonać do jarskiej kuchni. Chcąc opisać je w trzech słowach: sycące, zdrowe, pyszne!
4.5 (151 ocen)
Porady
* Jeżeli po wymieszaniu masa jest nieco zbyt mokra co utrudnia formowanie kotlecików należy dodać niewielką ilość bułki tartej lub mąki. * Gdy nie mamy możliwości skorzystania z piekarnika, możemy je równie dobrze usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. * Kotleciki świetne nadają się na obiad zamiast tradycyjnych mielonych, jak również na drugie śniadanie - w formie burgerów: serwowane w bułce z dodatkiem świeżych warzyw. Idealnym dopełnieniem ich smaku jest chrzan bądź sos czosnkowy. * Porcja kotlecików z podanej ilości składników jest dość duża, ale można je swobodnie przechowywać w zamrażalniku i ponownie odgrzewać przez kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku.
Komentarze