Węgierski kociołek

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Pomysł na te danie zrodził się dziś w kilka minut. Szybki przegląd lodówki i czym chata bogata. Wersja dla tych co dbają o linie. Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi kurze
    2 duże czerwone papryki
    2 duże cebule
    0,5 kg ziemniaków
    przyprawa do ziemniaków, przyprawa kebab-gyros, oliwa z oliwek, koper
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Węgierski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy na większą kostkę. Następnie skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek, wsypujemy przyprawę kebab-gyros i wszystko dokładnie mieszamy
  • 2. Paprykę myjemy wycinamy gniazda, kroimy na paseczki około 8 mm szerokości 4 cm długości
  • 3. Cebulę obieramy i kroimy na półksiężyce
  • 4. Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy na półksiężyce ponownie myjemy.
  • 5. Blaszkę na której będziemy piec smarujemy delikatnie oliwą z oliwek. Wrzucamy wszystkie warzywa dodajemy przyprawę do ziemniaków - wszystko dokładnie mieszamy.
  • 6. Dodajemy mięso i znów mieszamy
  • przed włożeniem do piekarnika 7. Na koniec z wierzchu posypujemy koperkiem.
  • 8. Danie wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 35-45 minut

Porady

Nie należy dodawać za dużo oliwy, warzywa puszczą wodę i na pewno nic nam nie się nie przypali

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować