Wiśniowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku. Obydwie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. dodać do ubitych jajek. Na koniec dodać kakao oraz olej. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu.
3.Śmietanę ubić z dodatkiem cukru. Dodać serki i "Śmietan-fiks"
4.Wystudzone ciasto podzielić na dwie części. Na pierwszy placek wyłożyć wiśnie i zalać tężejącą galaretką. Przykryć drugim plackiem. Wylać śmietankę. Wierzch udekorować potarkowaną czekoladą.
Komentarze