Włoska przystawka

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę pyszną przystawkę przygotowuje się zaledwie kilkanaście minut. Robię ją wtedy,gdy odwiedzają nas niespodziewani goście

Składniki:

  • ● średnia młoda cukinia
    ● 3 pomidory
    ● op. małych kulek sera mozzarella (ok. 15 dag)
    ● 2 łyżki zielonych oliwek nadziewanych papryką
    ● natka pietruszki
    ● oliwa z oliwek
    ● sól
    ● pieprz
    ● suszona bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Włoska przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, osuszamy
    i, nie obierając ze skórki, kroimy
    miąższ wzdłuż na cienkie
    i długie plasterki (najlepiej
    obierakiem do warzyw). Następnie
    solimy i odstawiamy
    na ok. 15 minut. Odlewamy
    sok. Cukinię układamy fantazyjnie
    na brzegu talerza.
  • 2. Pomidory sparzamy, obieramy
    ze skórki i kroimy w plastry.
    Mozzarellę i oliwki osączamy.
    Natkę myjemy i siekamy
  • 3. Pomidory, ser i oliwki układamy
    na środku talerza. Skrapiamy
    oliwą z oliwek, oprószamy
    solą, pieprzem i bazylią.
    Dekorujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować