Włoska zupa fasolowa

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Pyszna i rozgrzewająca.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 2 litrów domowego bulionu drobiowego,
    2 puszki fasoli (może być mniej),
    2 marchewki,
    ćwierć selera,
    2 małe pietruszki,
    duża cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    2-3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
    ugotowany drobny makaron,
    przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, bazylia, tymianek, oregano
    kilka łyżek natki pietruszki i startego parmezanu do posypania gotowej zupy
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Włoska zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Warzywa przesmażyć na małej ilości tłuszczu (czosnek wrzucić na końcu), zalać całość bulionem, doprawić. Gotować do miękkości warzyw - pod koniec gotowania wrzucić fasolę (jej ilość zależy od tego, jak gęstą lubimy zupę) i koncentrat. Pogotować jeszcze 5 minut. Do miseczek nałożyć porcję makaronu, zalać zupą. Gotowe danie posypać natką pietruszki i parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Makaron Parmezan Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować