Kotlety mielone indyka na patyku z grilla w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do takich mielonych na patyku mięso powinno być jak najdrobniej zmielone, ja mielone mięso indyka dodatkowo zmiksowałam w pojemniku blendera razem z przyprawami, mięso dobrze wyrobić z 1 łyżką oleju rzepakowego i zostawić w lodówce na 30 minut do zamarynowania - następnie po marynowaniu, gdy wszystkie składniki się połączyły smakowo, formować na dłoni placek grubszy, na środek położyć patyczek i zlepić owalne mielone
2.ustawić na OPCJĘ GRILLl, 220 C, patyczki ułożyć na ruszcie, mielone posmarować olejem i wstawić do piekarnika - użyłam z mikrofali ruszt i talerz, postawiłam na 1 poziomie na ruszcie z piekarnika- wszystko kapie na talerz i piekarnik jest czysty
3.grillować 20 minut i obracać patyczki ze 2 razy, następnie na mielone położyć cebulę pokrojoną i wymieszana w oleju, grillować jeszcze z 15 minut
Komentarze