Zapiekane naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z mlekiem, stopniowo dodawać mąkę, na koniec posolić. Przygotować gładkie ciasto. Patelnię posmarować olejem, wlewać na nią po porcji ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
2.Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. Masło rozgrzać na patelni i poddusić pieczarki razem z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać 5 dag startego sera żółtego, drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać.
3.Każdy naleśnik posmarować farszem i zwinąć. Wszystkie naleśniki ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło polane keczupem.
Komentarze