Zapiekane rybne muszle eli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.Oprószyć rybę przyprawą,pieprzem i obtoczyć mąką.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybę.
2.Makaron gotować krócej niż w przepisie na opakowaniu,odlać,przelać zimną wodą i odsączyć.
3.Na patelni roztopić masło,dodać szpinak,doprawić solą,pieprzem,czosnkiem i chwilę smażyć.
4.Na dużą blachę wylać sosy Łowicz.Na sosie rozłożyć ugotowane muszle.Do każdej muszli włożyć trochę szpinaku,po kawałku ryby i sera feta.Blachę przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 30 minut.
5.Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Wyjąć blachę z piekarnika,usunąć folię i posypać muszle tartym żółtym serem.Blachę włożyć jeszcze do piekarnika na 15 minut,żeby ser się zapiekł.
6.Muszle razem z sosem wyłożyć na talerze i udekorować listkami szpinaku.Smacznego!
Komentarze