Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem ,cebulką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-ZIEMNIAKI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE
-BOCZEK ,CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I SMAŻYMY NA PATELNI OK 5 MIN
-ŚMIETANĘ MIESZAMY Z ZIOŁAMI :SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,LUBCZYK
-DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK
-DAJEMY POKROJONY LUB POARTY SER I MIESZAMY
2.-ZIEMNIAKI PO OSTYGNIĘCIU KROIMY NA PLASTERKI I UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM,NA TO DAJEMY BOCZCZEK Z CEBULKĄ I TAK WARSTWAMI
3.-CAŁOŚĆ ZALEWAMY ŚMIETANĄ I DAJEMY DO PIEKARNIKA NA OK.1 GODZINE AZ ŚMIETANA SIĘ WCHŁONIE
4.-CAŁOŚĆ POSYPUJEMY PIETRUSZKĄ
SMACZNEGO:))
Porady
-ZIEMNIAKI MOŻEMY UGOTOWAĆ WCZEŚNIEJ SKRACA TO CZAS PRZYGOTOWANIA POTRAWY
-JA DODAŁAM JESZCZE DODATKOWO KILKA PLASTRÓW SERKA MOZZARELLA
Komentarze