Zapiekanka jest tak dobra , że znika bardzo szybko.
20 min
Składniki:
3-4 filety rybne dobrze rozmrożone
2 marchewki
1 pora
cebula
makaron falbanki lub inny
ser żółty
1 szklanka mleka
1szkl śmietany 18%
2 jajka
sól, pieprz
przyprawa do ryb
Zapiekanka makaronowa z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety oprószyć solą i przyprawą do ryb. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w talarki i cebulę, podsmażyć warzywa przez chwilę na oliwie.
Makaron ugotować.
Formę wysmarować masłem, wyłożyć warstwę makaronu, na to warzywa, rybę, znowu warstwę warzyw, makaronu. Na wierzch zetrzeć ser. Zalać sosem.
Sos: mleko wymieszać ze śmietaną i roztrzepanymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Zapiec w piekarniku w 180 st. przez 30 min.
Porady
Bardzo dobre są filety z pangi, ale muszą być dobrze rozmrożone.
Komentarze