Zbożowy batonik z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
do miski wsypać mąkę orkiszową i musli (wybrałam takie bez dodatku cukru, jedynie płatki i suszone owoce), wymieszać.
Dodać płatki migdałowe, wiórki kokosowe, żurawinę i sezam. Zamieszać.
Masło rozpuścić z miodem w mikrofali lub kąpieli wodnej, wlać do suchych składników i wymieszać.
Formę 18x28cm wyścielić papierem. Wyłożyć masę i równo rozprowadzić.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Banana obrać i pokroić. Śliwki przepołowić, usunąć pestki. Owoce ułożyć na spodzie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Przed podaniem można posypać dodatkowymi płatkami migdałowymi
Komentarze