Żelki z cukinii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od 18 lat jestem jaroszem, specjalizuję się w daniach bezmięsnych. Żyję dość skromnie, więc gotujęoszczędnie.

Składniki:

  • ● 1 kg cukinii (pokrojonej w kostkę wielkości 2x2 cm)
    ● 1 kg cukru
    ● 0,5 litra soku owocowego o intensywnym kolorze i smaku (np. malinowego, z aronii lub z czarnego bzu)

Żelki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier rozpuszczamy w soku,
    zagotowujemy, wkładamy
    pokrojoną cukinię i doprowadzamy
    do wrzenia. Trzymając
    na ogniu, mieszamy, aż cukinia
    zmieni kolor i stanie się półprzezroczysta Płyn odcedzamy
    (można go wykorzystać do
    innych celów).
  • 2. Cukinię wykładamy na blachę
    i odstawiamy do wysuszenia,
    od czasu do czasu przesypujemy
    cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy