Okazało się że szpinak nie tylko daje koktajlom piękny kolor, ale jest też, w takiej formie, bardzo smaczny. I zapewne też zdrowy. Polecam na początek dnia!
Składniki:
ok 100 g świeżego szpinaku baby
100 g banana ( lub cały)
1 średnia pomarańcza
sok z cytryny do smaku
200- 250 ml wody niegazowanej
Zielony koktajl - szpinak, banan, pomarańcza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak opłukać, pomarańczę obrać, pokroić w kawałki i usunąć pestki. Jeżeli używamy ręcznego blendera, tak jak ja, warto szpinak pokroić na drobne kawałki.
2. Szpinak wkładamy do pojemnika, dodajemy nieco wody i blendujemy.
3.Dokładamy kawałki banana, pomarańczy, resztę wody i przecieramy na gładki koktajl. Doprawić sokiem z cytryny. Smacznego!
Komentarze