Ciasto leśne runo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić i odsączyć
Zmiksować jajka z cukrem
Wolno wlewać olej i wymieszać
Wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać - najniższych obrotach miksera
Dodać szpinak i wymieszać łyżką
Masa jest gęsta i ciężka i taka powinna być .
Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, wlać masę i wstawiić do lekko nagrzanego piekarnika
180st - ok 1 godz (do suchego patyczka)
wystudzić do zimnego
śmietanę ubić z fixem i cukrem, ciasto przekroić na pół. Na jedną część ciasta wyłożyć śmietanę. (troche zostawić do dekoracji), poukładać część owoców, przykryć drugą warstwą. posmarować wierzch ciasta czekoladą, ozdobić owocami i śmietaną, posypką do ciast ewentualnie.
Smacznego :)
Porady
Wykorzystaj owoce jakie pragniesz, może być to granat, jagody.
Komentarze