Złote knedelki

0 (0 ocen)

Pyszny obiadek który moje dzieci uwielbiają.

Składniki:


  • 1 kg ziemniaków gotowanych
    1/2 kg białego sera
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    5-6 łyżek cukru
    brzoskwinie

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Złote knedelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i ser skręcić przez maszynkę, dodać jaka, mąkę (gdyby ciasto było za luźne dodać jeszcze troszkę mąki) i cukier, zagnieść ciasto.
    Z ciasta utoczyć wałek, pociąć go na porcje.
  • 2. Brzoskwinie obrać i podzielić na ćwiartki, każdy kawałek brzoskwini dokładnie okleić porcja ciasta, uformować knedle
  • złote knedelki 3. W garnku zagotować dużą ilość lekko osolonej wody, na gotującą się wodę wrzucać knedle i gotować do wypłynięcia, ostrożnie wyciągnąć na talerz.
  • złote knedelki 4. Podawać polane podsmażoną bułka tartą lub słodką śmietaną.

Porady

Knedle możemy robić przez cały rok dlatego, że brzoskwinie z puszki też doskonale do tego się nadają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować