Zrazy wieprzowe z kiełbasą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
2.Przyprawiamy i wcieramy przyprawy w mięso.
3.Na każdy plaster mięsa kładziemy łyżeczkę musztardy, rozcieramy i pozostałe składniki po pasku kiełbasy, cebuli, papryk i ogórka.
4.Roladki zwięźle zawijamy i spinamy wykałaczkami tak aby nam mięso się nie rozpadło podczas obsmażania. następnie roladki obtaczamy w mące.
5.Roladki układamy na rozgrzanym oleju. Obsmażamy na rumiany kolor około 15 minut.
6.Mięso zalewamy ciepłą wodą z kostką rosołową zakrywając mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Gdy już odparuje nam woda to mięso pozostanie w sosie własnym. Wyjmujemy mięso ,a sos przecieramy przez sito ,aby uzyskać aksamitną konsystencję.
Porady
Do tej potrawy można użyć dowolnego mięsa i nadzienia.
Komentarze