Zrazy wołowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry. Rozbić tłuczkiem na 4 duże płaty. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić w chłodne miejsce na min.1 godzinę.
2.Białe szparagi umyć, obrać ze skórki i odciąć zdrewniałe końcówki. Ugotować na pół twardo (ok.12 minut).
3.Na każdym płacie wołowiny rozłożyć po 2 szparagi i ciasno zwinąć.
4.Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Następnie zalać wodą do 2/3 wysokości i dusić jeszcze ok.20 minut.
5.Sos: jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. i koperkiem. Zrazy wyłożyć na talerz, polać sosem. Podawać z ziemniakami i ulubionymi warzywami. Smacznego!
Komentarze