Zrazy wołowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Sezon na szparagi trwa :) Zapraszam na zrazy, które są proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym pysznie smakują :)

Składniki:

  • 500g polędwicy z wołowiny
    8 białych szparagów
    tymianek
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    sos: 250ml jogurtu naturalnego
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 ząbki czosnku



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy wołowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso rozbij 1. Mięso pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry. Rozbić tłuczkiem na 4 duże płaty. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić w chłodne miejsce na min.1 godzinę.
  • szparagi ugotuj 2. Białe szparagi umyć, obrać ze skórki i odciąć zdrewniałe końcówki. Ugotować na pół twardo (ok.12 minut).
  • zwiń roladki 3. Na każdym płacie wołowiny rozłożyć po 2 szparagi i ciasno zwinąć.
  • roladki usmaż 4. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Następnie zalać wodą do 2/3 wysokości i dusić jeszcze ok.20 minut.
  • przygotuj sos 5. Sos: jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. i koperkiem. Zrazy wyłożyć na talerz, polać sosem. Podawać z ziemniakami i ulubionymi warzywami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować