Zrazy z mięsa mielonego nadziane warzywami

4.5 (142 ocen)

Pyszne zraziki z dużą ilością warzyw :) Łatwo i szybko się je robi:)

Składniki:



  • 500 g mięsa mielonego
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz
    papryka słodka
    mąka do obtoczenia
    ćwiartka papryki czerwonej
    1 mała cebula
    pół małej cukinii
    2 ogórki kiszone
    olej do smażenia








Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy z mięsa mielonego nadziane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawić.
    Paprykę i cukinię pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić paprykę,cukinię i cebulę. Przyprawić solą,pieprzem i papryką słodką. Ogórki pokroić w paski. Z mięsa uformować kulę,spłaszczyć ją na dłoni nałożyć warzywa i zawinąć jak zraza,docisnąć aby się zlepiło. Każdego zraza obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Można później jeszcze poddusić zrazy w ulubionym sosie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować