Pyszne zraziki z dużą ilością warzyw :) Łatwo i szybko się je robi:)
Składniki:
500 g mięsa mielonego
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
papryka słodka
mąka do obtoczenia
ćwiartka papryki czerwonej
1 mała cebula
pół małej cukinii
2 ogórki kiszone
olej do smażenia
Zrazy z mięsa mielonego nadziane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą i przyprawić.
Paprykę i cukinię pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić paprykę,cukinię i cebulę. Przyprawić solą,pieprzem i papryką słodką. Ogórki pokroić w paski. Z mięsa uformować kulę,spłaszczyć ją na dłoni nałożyć warzywa i zawinąć jak zraza,docisnąć aby się zlepiło. Każdego zraza obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Można później jeszcze poddusić zrazy w ulubionym sosie:)
Komentarze