Zupa ogórkowa z ryżem

5 (170 ocen)

  • 60 min

Smak dzieciństwa, taka zupę gotowała kiedyś moja Babcia i Mama a teraz ja. Moja rodzina ją uwielbia.

  • 60 min

Składniki:

  • -1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
    -1 szkl. wody z kiszonych ogórków
    -5-6 ogórków kiszonych
    -2 ugotowane marchewki
    -3/4 szkl. ryżu
    -sól.pieprz
    -koperek świeży lub suszony
    -3 łyżki śmietany do zabielenia
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru wsypujemy wcześniej opłukamy w zimnej wodzie ryż, gotujemy do miękkości, dodajemy wodę z kiszonych ogórków, starte na grubych oczkach ogórki oraz marchewkę, gotujemy ok. 5 min.
  • 2. W kubki mieszamy śmietanę z kilkoma łyżkami zupy,mieszamy wlewamy do garnka z zupą i zagotowujemy.
    Przed podaniem zupę posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Warzywa Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować