Zupa brokułowa

0 (0 ocen)

pyszna zielona zupka

Składniki:

  • Brokuł
    skrzydełko lub dramstik
    marchew1-2
    seler ćwiarteczka mała
    por - kawałeczek
    pietruszka 1
    ząbek czosnku
    lubczyk pół łyżeczki
    liść selera
    przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
    śmietanka 30 łyżka lub dwie

    kasza kus-kus u mnie połowa opakowania


Zupa brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar z mięsa i warzyw. Doprawić. W osobnym garnku ugotować brokuł z dodatkiem soli i cukru. Ugotować do miękkości. Odcedzić. Przelać zimna wodą. Rozgnieść tłuczkiem i dodać do odcedzonego wywaru. Ugotowane warzywa pokroić lub zetrzeć i dodać do zupy (marchew, pietruszka).Można zabielić mlekiem lub śmietaną. Kaszę kus-kus posolić i zalać wrzątkiem. Podawać zupę z kaszką kus-kus.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy