Pyszna zupa w wersji fit. Łatwa w wykonaniu a przy tym tania. Odchudzanie może być na prawdę proste a przy tym nie musi zbytnio odchudzać także kieszeni.
1 godz. 30 min
Składniki:
mięso drobiowe na wywar (ja użyłam 2 podudzi z indyka)
2 brokuły (każdy o wadze 50 dag)
włoszczyzna
3-4 dymki
kukurydza konserwowa
5 szt. ziela angielskiego
3 liście laurowe
kurkuma
sól, pieprz
Zupa brokułowa z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalewamy wodą (2 i pół litra). Zagotowujemy i ściągamy szumowiny. Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce. Pora wkładamy w całości. Dymkę ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Dokładamy ziele i liście laurowe. Gotujemy wywar przez ok. 30-45 minut. Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy z powrotem do zupy. Brokuły dzielimy na mniejsze kawałki. Płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do zupy. Gotujemy do czasu aż staną się miękkie (ok. 10 minut). Dokładamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut.
Komentarze