Zupa gulasz z indyka

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zupka w wersji fitt - rozgrzewająca .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • mięso z indyka 400
    1 cebula
    1 marchewka
    czosnek 3 ząbki
    ziemniak około 3 szt
    Przecier pomidorowy lub pomidory w puszcze bez skórki
    1 papryka czerwona
    woda
    troche maki ciemnej -orkisz lub zytnia do opsypania
    olej zwykly lub kokosowy
    przyprawy , sol , pieprz , papryka slodka i ostra , pietruszka zielona, liśc laurowy , ziele angielskie ,
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gulaszowe z indyka kroimy na mniejsze kawałki , oprószamy mąką i podsmażamy na odrobinie oleju , Gdy się lekko zarumieni dodajemy cebulkę drobno pokrojoną i marchewkę oraz czosnek Dodajemy paprykę słodką i ostrą oraz pieprz . Chwile razem podsmażamy . Gdy już puszczą soki solimy i dolewamy wody . Do zupy dodajemy liśc laurowy oraz ziele angielskie . Paprykę wkładamy do piekarnika i pieczemy ją aż się zarumieni . Gdy skórka bedzie brązowa , wkładamy paprykę do woreczka i czekamy okolo 5 minut . Po tym czasie ściągamy skórkę a samą paprykę kroimy na kawałki . Dorzucamy do zupy . Gdy mięso będzie już miękkie wlewamy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki . Gotujemy 5 minut wrzucamy , pokrojone ziemniaki w kostkę . Gotujemy do miękości ziemniaków . .Gotową zupę próbujemy gdy brakuje soli lub innych przypraw to doprawiamy . Wlewamy na talerz dekorujemy natką pietruszki

Porady

Możecie eksperymentować z przyprawami inni lubią na ostro inni nie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować