Zupa gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso gulaszowe z indyka kroimy na mniejsze kawałki , oprószamy mąką i podsmażamy na odrobinie oleju , Gdy się lekko zarumieni dodajemy cebulkę drobno pokrojoną i marchewkę oraz czosnek Dodajemy paprykę słodką i ostrą oraz pieprz . Chwile razem podsmażamy . Gdy już puszczą soki solimy i dolewamy wody . Do zupy dodajemy liśc laurowy oraz ziele angielskie . Paprykę wkładamy do piekarnika i pieczemy ją aż się zarumieni . Gdy skórka bedzie brązowa , wkładamy paprykę do woreczka i czekamy okolo 5 minut . Po tym czasie ściągamy skórkę a samą paprykę kroimy na kawałki . Dorzucamy do zupy . Gdy mięso będzie już miękkie wlewamy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki . Gotujemy 5 minut wrzucamy , pokrojone ziemniaki w kostkę . Gotujemy do miękości ziemniaków . .Gotową zupę próbujemy gdy brakuje soli lub innych przypraw to doprawiamy . Wlewamy na talerz dekorujemy natką pietruszki
Porady
Możecie eksperymentować z przyprawami inni lubią na ostro inni nie
Komentarze