Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

4.48 (148 ocen)

  • 60 min

Pierwszy raz zupę grzybową zrobiłam z dodatkiem kaszy,jest smaczna i bardziej sycąca.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z mięsa i warzyw

    6 dag kaszy jęczmiennej

    5 dag grzybów suszonych

    25 dag ziemniaków

    10 dag cebuli

    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać wywarem mięsno warzywnym i ugotować.Grzyby umyć,namoczyć przez około 2 godz,ugotować i pokroić w paseczki.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,dodać do kaszy pod koniec gotowania.Cebulę drobno pokroić ,usmażyć ,połączyć z zupą,grzybami i wywarem z grzybów,chwilę pogotować i przyprawić do smaku solą ,pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować