Zupa grzybowo-warzywna z żurawiną i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cebulę obrac , pokroić w drobna kostkę i zarumnienić na rozgrzanym tłuszczu.,
Ziemniaki , marchew i pietruszkę obrać, umyć pokroić w drobną kostkę.
Warzywa dodaĆ do zarumnienionej cebuli i całośĆ chwile dusic a nastĘpnie zalac bulionem i gotowaĆ przez 15 minut.Przyprawić do smaku.
2. W drugim romdelkU podsmazyc przez kwadrans oczyszczone pokrojone na mniejsze kawałki grzyby leśne , nastepnie dodac makę wymieszana ze śmietaną, zagotowac.
3. Do bulionu z warzywami dodac grzyby , dodac także suszona żurawinę i rodzynki.
Całość zagotować chwile( 1-2 minuty).Na koniec ponownie doprawic do smaku , udekorowac świeżą natką pietruszki, smacznego.
Komentarze