Myśle, że ta zupa jest godna polecenia... Uwielbia ją cała moja rodzinka.
60 min
Składniki:
- 1 kg. Ziemniaków,
- 2 litry bulionu ( może być z kostek rosołowych np. Winiary z pietruszką i lubczykiem)
- 3 marchewki
- 30 gram margaryny lub masła. ( półtorej łyżki)
- Mały kalafior ( może być mrożony)
- Przyprawy do smaku ( sól, pieprz)
Zupa krem z ziemniaków z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki, marchew obrać i ugotować w rosole. Następnie wyłożyć i zmiksować blenderem i dodać margarynę. Do rosołu w którym gotowaliśmy ziemniaki wrzucamy kalafiora (wcześniej podzielić na małe różyczki) i ugotować. Kiedy kalafior będzie już ugotowany dodajemy do wywaru zmiksowane warzywa i energicznie mieszamy do uzyskanie jednolitej konsystencji. Pogotować jeszcze 2 – 3 minuty. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką :)
Komentarze