ZUPA KREM Z PORA z serkiem topionym i grzankami

4.46 (165 ocen)

  • 30 min

Sezon grypowy w pełni :( więc proponuje na dziś pyszną i zdrową zupę krem z pora, gęstą i aksamitną dzięki dodaniu serka topionego, łatwa i szybka w wykonaniu , produkty dostępne wszędzie i o każdej porze roku,przy czym nie zrujnuje budżetu domowego:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1-2 ładne pory (tylko białe części)
    2 ziemniaki
    2 serki topione gouda śmietankowa
    1 marchewka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 litr bulionu warzywnego
    masło do smażenia
    sól, pieprz
    kminek mielony
    posiekana natka lub szczypiorek do posypania
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.46 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z pora Krem

Zupa krem z pora z serkiem topionym i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa krem z pora 1. Dokładnie oczyścić pory i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić por , cebulę i poddusić, ale nie przyrumienić. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, czosnek oraz marchewkę.
  • zupa krem z pora 2. Wymieszać, wlać bulion. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zmiksować zupę na gładki krem , dodać serki topione.
  • grzanki 3. Przyprawić do smaku pieprzem, kminkiem. Zagotować. Przed podaniem posypać natką albo szczypiorkiem. Podawać najlepiej z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Porady

grzanki zezłocić na suchej patelni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować